KLB epoksidni premazi i izlivi sa niskim emisijama isparavanja

KLB epoksidni premazi i izlivi sa niskim emisijama isparavanja, za bolji unutrašnji kvalitet vazduha u prostorijama za rad, stanovanje i rekreaciju!

Većina ljudi provodi 80% svog vremena u zgradama. Zbog toga je veoma važno imati dobru unutrašnju klimu i zdrav kvalitet vazduha.

Isparljiva organska jedinjenja mogu se ugraditi u različite građevinske materijale i građevinske proizvode. Ova jedinjenja se zatim oslobađaju i mogu zagaditi svojim isparenjima prostoriju i ambijentalni vazduh. U visokim koncentracijama mogu ugroziti zdravlje.

Ali koje su to tačno isparljive organske jedinice ili VOC (Vo­la­ti­le Or­ga­nic Com­pounds)? Svetska zdravstvena organizacija definiše VOC kao „organska jedinjenja“ koja imaju tačku ključanja u opsegu između 50°C i 260°C / 122°F i 500°F. KLB Kotztal Lacke + Beschichtungen GmbH je na nju reagovao i razvio niz proizvoda za rekreacione i stambene prostorije, koje su niske emisije i bez rastvarača.

Evropska unija i njene države članice donele su „Uredbu o građevinskim proizvodima“ (CPR), pravni okvir za kontrolu zagađenja vazduha u zatvorenom prostoru. Od početka 2016. godine više nije moguće dobiti DIBt®-akreditaciju za proizvode sa niskim emisijama, KLB Kotztal Lacke + Beschichtungen GmbH se opredelio za dobrovoljno spoljno praćenje kroz Eurofins Consumer Product Testing GmbH. Ovaj nezavisni eksterni monitoring se sprovodi godišnje. Proizvodi su klasifikovani, sertifikovani i opremljeni sa oznakom „Indoor Air Comfort“ u skladu sa trenutnim zahtevima.

Nacionalne i međunarodne organizacije postavljaju određene uslove za sertifikaciju održivosti zgrada. KLB proizvodi koji imaju oznaku „Air Comfort Gold“, ispunjavaju ove zahteve za ekološki i resursno efikasnu konstrukciju.

Eurofins Consumer Product Testing GmbH je vodeća svetska kompanija za ispitivanje emisije VOC-a. Njeni sertifikati se priznaju u različitim zemljama.

Više informacija možete naći na: www.eurofins.com

Sertifikacija po Eurofinsu

Dobijene prednosti su za vas sledeće:

  • Čak i nakon isteka opštih tehničkih saglasnosti za premaze sa niskim emisijama / isparavnjima, dostupan je dokaz o usklađenosti sa graničnim vrednostima emisije.
  • Godišnji eksterni monitoring vam pruža sigurnost konstantnog kvaliteta na najvišem nivou, istovremeno poštujući sve zakonske granične vrednosti.
  • Sertifikacija proizvoda „Indoor Air Comfort“ pokazuje usklađenost sa svim relevantnim zahtevima EU za emisije u zatvorenom prostoru, ne samo zahtevi AgBB-a, već i Francuske, Austrije, Belgije i još mnogo drugih zemalja.
  • Sertifikat „Indoor Air Comfort Gold“ pruža arhitektama i dizajnerima sigurnost i dokaz izbora proizvoda koji ispunjavaju uslove za održivu sertifikaciju izgradnje prema DGNB (Njemačka), LEED (SAD) ili BREEAM (Velika Britanija).

Stranica sa proizvodima nemačkog proizvođača KLB Kötztal je na sledećem linku: https://www.klb-koetztal.de/sites/en/produkte.php

Veoma značajno:

  • Niske emisije/isparavanja prema AgBB, ABG, Klasa A + (francuski standardi), EMICODE EC 1 PLUS
  • Spoljni nadzor kompanije Eurofins
  • Ispunjava međunarodne zahteve za održivu sertifikaciju građevine prema DGNB, BREEAM ili LEED

Opšta pitanja, tehnička podrška, distribucija i prodaja:

Kontakt

S.Z.G.R. “UNIFLOOR”
T: Dejan: +381 62 219 028
E: kontakt@unifloor.rs